WIJ HEBBEN 3 VACATURES SERVICEMONTEUR

Wie wij zijn

RAPIDoor is een vooraanstaand leverancier van snelloopdeuren met een sterke focus op de voeding- en levensmiddelenindustrie. Met klanten als Jumbo, Picnic en Vergeer Kaas neemt zij een belangrijke positie in in de wereld van logistiek. RAPIDoor groeit hard en heeft recentelijk besloten om zich, nog meer dan nu al het geval is, te richten op services en after sales. Dit besluit staat niet op zich zelf. RAPIDoor heeft als belangrijk motto dat haar opdrachtgevers altijd kunnen rekenen op een snelle en adequate actie bij storingen. De naam die RAPIDoor daarmee heeft verworven in de markt maakt dat er een toenemende vraag is naar een organisatie die begrijpt welke belangen er spelen in het logistieke proces van haar klanten.

Waarom wij 3 vacatures servicemonteur hebben

De genoemde groei in combinatie met de verdere uitbouw van onze serviceorganisatie vraagt om een substantiële uitbreiding van ons monteursteam. Voor het verstevigen van onze positie zijn wij op zoek naar drie enthousiaste servicemonteurs. Geen ervaring? Geen probleem! We leren het je graag.

Dit ga je doen

Als servicemonteur word je overal met open armen ontvangen. Er is immers een storing gemeld en voor de gemiddelde klant betekent dat dat zijn logistieke proces niet meer zo vlekkeloos verloopt als hij zou willen. Daarbij kun je terecht komen in een diversiteit aan omgevingen. Denk aan warehouses, cold stores en allerhande productiebedrijven. Aan jou de taak om er voor te zorgen dat de industriële deur binnen ‘no time’ weer functioneert. Je takenpakket als servicemonteur is echter een stuk breder dan alleen het verhelpen van storingen. Service omvat ook het preventief onderhoud en het keuren. En zo af en toe zullen we je ook vragen om een compleet nieuwe deur te installeren.

Je werkt intensief samen met andere disciplines binnen RAPIDoor, zoals de afdeling verkoop, werkvoorbereiding en natuurlijk je directe collega’s. Samen met hun werk je aan een continue verbetering van de werkprocessen en streef je naar maximale klanttevredenheid.

Nog steeds enthousiast? Lees dan alsjeblieft snel verder, want dan zijn we dicht bij een ‘match’.

Klant is en blijft koning

Een zeer belangrijk aspect in deze zelfstandige rol is het klantcontact. Als servicemonteur verwachten wij dat de communicatie met onze klanten onberispelijk is. Je beheerst de Nederlandse taal, je bent beleefd, kunt goed luisteren en je voelt feilloos aan hoe de vlag er voor staat.

Ben je er nog? Nog niet afgehaakt? Mooi! Dit is hoe een gemiddelde dag er uit kan zien, zodat je een beeld hebt van de dynamiek.

Een dag in het leven van onze servicemonteurvacatures servicemonteur

Hoe laat je de wekker zet en je eerste bakje koffie weg werkt bepaal je zelf, maar besef je dat je eerste afspraak al om 08.00 uur ingepland kan staan en meestal is dat niet direct om de hoek. Gisterenavond heb je al op je tablet gezien waar je de volgende dag verwacht wordt, hoe laat en vooral, wát er van je verwacht wordt.

Een paar voorbeelden. Bij klant nummer 1 is gisteren een schade gereden, waardoor de betreffende snelloopdeur niet meer functioneert. Het is aan jou om voor een -al dan niet tijdelijke- werkbare oplossing te zorgen, de schade op te nemen en je collega’s op het thuisfront te informeren wat er moet gebeuren om de schade zo snel als mogelijk adequaat te herstellen. Je rijdt naar klant nummer 2. Uiteraard proberen we een rit zo efficiënt mogelijk te plannen, maar voor dit bedrijf moet je eerst een rit van 5 kwartier maken. Hier tref je een deur die zo nu en dan hapert bij het sluiten. Je weet dat dit een bekend probleem is en je weet nog beter wat je er aan moet doen. Je beschikt over de nodige reservematerialen en dus kun je deze klant snel verblijden met een perfect werkende deur.

Op naar klant nummer 3. Hier bevinden zich 5 zogenaamde sectionaaldeuren die toe zijn aan een periodieke onderhoudsbeurt. Je bent net op weg als je gebeld wordt door de serviceplanner. Change of plans! Eén van onze klanten heeft een ernstige storing en aangezien jij degene bent die het dichtstbij zit wordt er snel geschakeld en wisselen we wat activiteiten van die dag om. Voordat je het weet heb je je vrieshuis ‘coverall’ aan en sta je te sleutelen aan een koelvriesdeur. Je trotseert de kou, omdat je weet dat je de klant hier een groot plezier mee doet. Een deur van een vriescel die open blijft staan zorgt immers voor grote problemen. Je drinkt een warme kop thee, rapporteert je werkzaamheden, meld je af bij de klant en rijdt met een voldaan gevoel naar huis.

Het zijn slechts voorbeelden, want geen dag is hetzelfde. Je kunt ’s ochtends van alles bedacht hebben, maar dat kan zomaar volledig anders worden. Aan dynamiek geen gebrek. Nog een aantal aspecten die bijdragen aan de veelzijdigheid van deze functie:

 • Je werkt in een wereld waar mechanica en electronica hand in hand gaan.
 • Zo nu en dan heb je storingsdienst in het weekend.
 • Het soort industriële deur waar je mee te maken krijgt is zeer divers. Kijk maar eens op: Producten
 • We werken door heel Nederland en een beetje België en Duitsland.

Kun je deze punten afvinken? (hoe meer hoe beter)

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo of hbo -opleiding in de richting van elektro- of installatietechniek en/of mechatronica.
 • Schakelkasten, relais en stroomschema’s zijn voor jou gesneden koek en als je ook nog wat weet van metaalconstructies dan is dat mooi meegenomen.
 • Het oplossen van problemen zit in je bloed. Je bent analytisch, denkt logisch na en komt tot een oplossing.
 • Initiatief nemen zit in jouw DNA waardoor het voor jou geen probleem is om met totaal nieuwe zaken aan de slag te gaan.
 • Zelfstandigheid is een must, je bent immers vaak alleen op pad.
 • Je kunt je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken in de Nederlandse en bij voorkeur ook Duitse taal.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je kunt goed samenwerken en bent proactief.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en komt altijd je afspraken na.
 • Je stelt je professioneel op en bent communicatief vaardig.
 • Een gezonde dosis humor is van harte welkom, want tussen het harde werken door moet er ook gelachen worden.
 • Je bent flexibel en je vindt het niet erg om soms een tandje bij te zetten als dat nodig is.
 • Je bent klantgericht en leeft je in in onze klanten en hun behoeften.
 • Je werklocatie is in principe altijd bij de klant. Dat betekent dat reizen een belangrijk onderdeel is van deze functie. En in dat licht: een rijbewijs B is een must.

Ben je een starter?

Dan snappen we dat je het hier bovengenoemde rijtje niet geheel af kunt vinken. Laat je daarom niet afschrikken, maar solliciteer. Wij gaan er alles aan doen om je binnen de kortst mogelijke tijd een zelfstandig werkende servicemonteur te laten zijn. Je kunt rekenen op adequate begeleiding en een gedegen leertraject. Als we beiden van mening zijn dat je over voldoende bagage beschikt om zelfstandig aan de slag te gaan dan gaat dat gewoon gebeuren.

Waarom het leuk is om bij ons aan de slag te gaan?

Die vraag heb je waarschijnlijk al zelf beantwoord. Uit bovenstaande heb je immers op kunnen maken dat we het hier hebben over een functie met de nodige vrijheid, verantwoordelijkheid en diversiteit. Maar er is meer. Je komt namelijk terecht in een werkomgeving waar jouw mening telt. We zijn flink aan het groeien en de ambities liegen er niet om. Meedenken en optimaliseren wordt gewaardeerd. Kortom, je krijgt de mogelijkheid om mede vorm te geven aan onze toekomst, en daardoor ook die van jou zelf. Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wauw, dit wil ik!

Als dit je reactie is na het doorlezen van deze vacature voor servicemonteur twijfel dan geen moment, maar klim in je toetsenbord en stuur ons je cv met een korte toelichting. Liever eerst even sparren? Kan ook. Dan bel je met Robèr van den Brink op 0634424168 of je stuurt een email naar rober@rapidoor.nl. Hier mag je ook je sollicitatie naar toe sturen.

Recruiters, detacheerders, etc…

Bespaar je de moeite en de tijd (en daarmee ook die van ons). We zullen geen gebruik maken van jullie aanbod.