WIJ HEBBEN EEN VACATURE WERKVOORBEREIDER/SERVICEPLANNER

Wie zijn wij

RAPIDoor is een vooraanstaand leverancier van snelloopdeuren met een sterke focus op de voeding- en levensmiddelenindustrie. Met klanten als Jumbo, Picnic en Vergeer Kaas neemt zij een belangrijke positie in in de wereld van logistiek. RAPIDoor groeit hard en heeft daarnaast recentelijk besloten om zich meer te gaan richten op het verlenen van services en after sales. Dit besluit staat niet op zich zelf. RAPIDoor heeft als belangrijk motto dat haar opdrachtgevers altijd kunnen rekenen op een snelle en adequate actie bij storingen. De naam die RAPIDoor daarmee heeft verworven in de markt maakt dat er een toenemende vraag is naar een organisatie die begrijpt welke belangen er spelen in het logistieke proces van haar klanten.

Waarom hebben we een vacature werkvoorbereider/serviceplanner

De genoemde groei in combinatie met de plannen tot het realiseren van een service organisatie vragen om uitbreiding van het back office. Voor het verstevigen van onze positie zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste werkvoorbereider/serviceplanner in Apeldoorn.

Ben je al enthousiast? Dan gaan we nu proberen om dat enthousiasme te temperen. We vragen namelijk nogal wat van je. Als werkvoorbereider ben je de spin in het web. Jij bent degene die waar gaat maken wat er aan de klant is beloofd. En belofte maakt schuld.

Wat ga je doen

Als werkvoorbereider/serviceplanner bij RAPIDoor verzorg je de complete voorbereiding van projecten. Denk hierbij aan nieuwbouw, vervanging of uitbreiding van snelloopdeuren in warehouses, cold stores en allerhande productiebedrijven. Je takenpakket als werkvoorbereider is breed. Je vraagt bijvoorbeeld offertes aan bij toeleveranciers, houdt de projectadministratie bij, stelt planningen op en bewaakt de kwaliteit en de kosten van uiteenlopende projecten. Je werkt intensief samen met andere disciplines zoals de afdeling verkoop, administratie en montage. Jij coördineert alle werkzaamheden en bent in staat om de juiste priorisering aan te brengen. Hoe groot een project ook is, als werkvoorbereider ben jij de adviseur voor klanten, leveranciers en collega’s.

Nog steeds enthousiast? Lees dan alsjeblieft snel verder, want dan zijn we dicht bij een ‘match’.

Klant is en blijft koning

Een zeer belangrijk aspect in deze dynamische rol is het klantcontact. Als werkvoorbereider verwachten wij dat de communicatie met onze klanten onberispelijk is. Je bent daarom niet alleen goed in de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal, maar daarnaast ben je beleefd, kun je goed luisteren en voel je feilloos aan hoe de vlag er voor staat.

Ben je er nog? Nog niet afgehaakt? Mooi! Dit is hoe een gemiddelde dag er uit kan zien zodat je een beeld hebt van de dynamiek.

Een dag in het leven van onze werkvoorbereider/serviceplanner

Je start je computer op en pakt ondertussen een bakje koffie. Je controleert wat er die dag op de planning staat en doet een finale check of de betreffende monteurs hun werk kunnen doen.

Door de dag heen komen er mailtjes binnen met bevestigingen vanuit leveranciers, worden er goederen afgeleverd op kantoor en wordt je gebeld door klanten, onderaannemers en collega’s. Iedere email en ieder gesprek zal in negen van de tien gevallen leiden tot een vervolgactie en het is aan jou om die actie uit te zetten en de opvolging er van te bewaken.  Je maakt hiertoe gebruik van een aantal geautomatiseerde systemen die jouw werk ondersteunen op het gebied van inkoop, verkoop en planning. Zo’n vervolgactie is zeer divers. Je vraagt prijsopgaves aan, maakt offertes, vervaardigd werkbonnen en je hebt overleg met de diverse betrokkenen.

Maar dan! En dit is belangrijk. Nu komt het aspect serviceplanner naar voren. Geen dag is hetzelfde. Je kunt ’s ochtends van alles bedacht hebben, maar dat kan zomaar volledig anders worden. Aan dynamiek geen gebrek. Heb je bijvoorbeeld te maken met een storing tijdens kantooruren dan ben jij degene die de prioriteit bepaald. Je beoordeeld hoeveel impact deze storing heeft op de bedrijfsvoering van de klant, welke noodmaatregelen er getroffen kunnen worden en of er direct actie ondernomen moet worden. Ook nu staat communicatie centraal. Je onderhoud nauw contact met de klant, mogelijke leveranciers en je collega’s. Het is aan jou en je collega’s om zo snel als mogelijk adequate actie te ondernemen.

Voordat je het weet ben je 8 uur verder. Je kan de dag met een goed gevoel afsluiten omdat je iedereen met tevredenheid te woord hebt gestaan, en de planning voor de volgende dag gereed is. Je hebt de uitvoering ondersteund daar waar nodig, en je ziet jouw voorbereiding en planning werkelijkheid worden.

Kun je deze punten afvinken? (hoe meer hoe beter)

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo of hbo -opleiding afgerond in de richting van elektro- of installatietechniek
 • Schakelkasten, relais en stroomschema’s zijn voor jou gesneden koek en als je ook nog wat weet van metaalconstructies dan is dat mooi meegenomen
 • Je kunt je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken in de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur ook Duitse taal
 • Je bent stressbestendig en kunt uitstekend plannen en organiseren
 • Je kunt goed samenwerken en bent proactief
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en komt altijd je afspraken na
 • Je stelt je professioneel op, bent communicatief vaardig en vindt het leuk om in teamverband gave projecten te realiseren
 • Een gezonde dosis humor is van harte welkom, want tussen het harde werken door moet er ook gelachen worden
 • Je beschikt over analytische vaardigheden
 • Je bent een geboren multitasker en houdt overzicht, ook als het druk is
 • Je bent flexibel en je vindt het niet erg om soms een tandje bij te zetten als dat nodig is
 • Je bent klantgericht en leeft je in in onze klanten en hun behoeften
 • Je werklocatie is in principe op ons kantoor in Apeldoorn, maar we zijn een modern bedrijf met moderne voorzieningen dus thuis werken behoort tot de mogelijkheden

Waarom het leuk is om bij ons te starten

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. We zijn immers flink aan het groeien en de ambities liegen er niet om. Meedenken en optimaliseren wordt gewaardeerd. Kortom, je krijgt de mogelijkheid om mede vorm te geven aan onze toekomst, en daardoor ook die van jou zelf. Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Daar horen uiteraard een laptop en telefoon bij, maar ook een goede pensioenregeling.

Wauw, dit wil ik!

Als dit je reactie is na het doorlezen van deze vacature werkvoorbereider/serviceplanner twijfel dan geen moment, maar klim in je toetsenbord en stuur ons je cv met een korte toelichting. Liever eerst even sparren? Kan ook. Dan bel je met Robèr van den Brink op 0645679508 of je stuurt een email naar rober@rapidoor.nl. Hier mag je ook je sollicitatie naar toe sturen.