Iso Speed Cold 100
S 2012 ISO L

KOEL- EN VRIESDEUREN

ALGEMEEN

Koel- en vriesdeuren van RAPIDoor dragen stuk voor stuk bij aan:

≡   Continuïteit van uw bedrijfsvoering

≡   Een ongehinderd logistiek proces

≡   Besparing op uw energiekosten

≡   Veiligheid voor uw mensen, voertuigen en uw producten

≡   Bescherming van levensmiddelen in geconditioneerde ruimtes

≡   Optimalisatie van de juiste temperatuur in geconditioneerde ruimtes

De RAPIDoor koel- en vriesdeuren houden uw temperatuur constant, uw producten vers en dragen bij aan energiebesparing. Vers voedsel, fruit, groenten en diepvriesproducten moeten in een gesloten koelketen van de fabrikant naar de consument worden vervoerd. Een belangrijk onderdeel hiervan is de  opslag van deze producten in geconditioneerde ruimtes met hoge energievereisten. RAPIDoor koel- en vriesdeuren verminderen de temperatuurschommelingen in deze opslagruimtes. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op uw operationele kosten.

VEILIGHEID VOOR ALLES

Bij al onze oplossingen heeft veiligheid voor mens, product en transportmiddel altijd een hoge prioriteit. Dit vertaald zich naar de volgende voorzieningen bij onze koel- en vriesdeuren:

≡   De in de zijgeleiding geïntegreerde veiligheidslichtlijst bewaakt de doorgang bij het sluiten van de deur. En hierbij is niets aan het toeval overgelaten. Om de 46 mm, over een hoogte van 2500 mm bevinden zich sensoren. Hiermee worden overige elektrische veiligheidsvoorzieningen , zoals een onderloopbeveiliging, overbodig.

koel- en vriesdeuren veiligheidslichtlijst

BETROUWBARE WERKING

Onze koel- en vriesdeuren onderscheiden zich door een lange levensduur en een hoog rendement.

≡   De standaard  frequentie geregelde besturing (met soft-start en soft-stop) ontlast het hele deurmechanisme en garandeert een nagenoeg slijtagevrije en stille werking van de deur.

≡   De hoge openings- en sluitsnelheden optimaliseren de werking en verminderen warmteverliezen en tocht op de werkplek.

≡   Bekabeling met kleurcodering voor aansluiting van veiligheidsvoorzieningen en accessoires.

≡   Stabiliteit van het deurblad door gebruik van hoogwaardige materialen.

koel- en vriesdeuren betrouwbaar

VOOR IEDERE SITUATIE EEN OPLOSSING

RAPIDoor biedt voor nagenoeg iedere situatie een oplossing. Echter, alvorens wij tot een advies komen met betrekking tot de voor uw situatie meest optimale snelloopdeur hebben we wat vragen. Tijdens een inventariserend en adviserend gesprek brengen wij uw specifieke situatie in kaart en informeren wij u over de mogelijkheden. Zaken die tijdens een dergelijk gesprek onder andere de revue passeren:

≡    Welke ruimtes dienen er gescheiden te worden met behulp van onze snelloopdeuren? Wij maken daarbij een onderscheid tussen warme en koude ruimtes, ruimtes met veel tocht, ruimtes met veel geluid of ruimtes waar strikte eisen zijn ten aanzien van hygiëne etc.

≡    Welke transportmiddelen worden er gebruikt bij de betreffende doorgang. Denk daarbij aan reachtrucks, heftrucks, pallettrucks, etc. Is er ook sprake van verkeer van personen? En zo ja, hoe verhoud zich dat qua aantal bewegingen met het gemotoriseerde verkeer?

≡    Transportmiddelen alsmede verkeer van personen is bepalend voor de keuze in bediening van de deur zodat er sprake kan zijn van efficiency in combinatie met maximaal gebruiksgemak en minimale aanrijdschades.

≡    Wat is de gebruiksfrequentie? Met andere woorden, van hoeveel bewegingen zal gemiddeld genomen per dag sprake zijn?

≡    Is er sprake van belasting van de deur door wind, onder- of overdruk, tocht, ongedierte, etc.?

flexibele binnendeuren schakeling

SPECIFICATIES ISO SPEED COLD 100

Koel- en vriesdeuren voor een snelle afsluiting van koel-  en diepvriescellen

De Iso Speed 100 voldoet aan alle eisen die bij grote temperatuurverschillen nodig zijn. Het 100 mm dikke deurblad zorgt voor een hoge isolatie in gesloten toestand, de slijtvaste contragewichten zorgen voor een bedrijfszekere én snelle werking. Het standaard Thermo frame zorgt voor een koudebrug-onderbreking tussen de wand en geleiders. Bij toepassing in diepvriesbereik zijn de zijgeleiding, de aandrijving, de schakelkast, de panelen, de afdichting en het bodemprofiel verwarmd.

≡   Toepassing: hoog frequent gebruikte doorgangen met grote temperatuurverschillen

≡   H of V beslag; Sectionaaldeur

≡   Maximale dagmaatbreedte: 5000 mm

≡   Maximale dagmaathoogte: 5000 mm

≡   Minimaal benodigde ruimte boven latei (H-beslag): 750 mm

≡   Minimaal benodigde ruimte boven latei (V-beslag): dagmaathoogte + 585 mm

≡  Openingssnelheid: max 2,0 m/sec

≡   Sluitsnelheid: 0,5 m/sec

≡   Weerstand tegen wind: klasse 5, 117 km/u

≡   Besturing: AK500 FUE-1

≡   Bedieningskast: kunststof IP54

≡   Deurblad: De thermisch verzinkte, dubbelwandige lamellen met PU-hardschuimvulling bieden een uitstekende thermische isolatie. De buiten- en binnenzijde van de panelen zijn stucco gemarkeerd. Extra afdichtingen tussen de afzonderlijke secties dragen bij aan een optimale afdichting om de temperatuurverliezen in gesloten toestand tot een minimum te beperken.

≡   Noodopening: noodhandslinger met contragewicht

≡   Standaard is de ISO Speed 100 voorzien van ons nieuwe innovatieve SmartControl

≡   Isolatiewaarde conform DIN EN 12428: U = 0,57 W/(m2K); op basis van een dagmaat van 4000 x 4000 mm zonder beglazing met thermoframe

≡   Staal verzinkte geleiderails voorzien van thermo frame voor een optimale koudebrug onderbreking

≡   Kleuren: standaard kleur is grijs-wit RAL9002; optioneel verkrijgbaar in meer dan 200 verschillende kleuren

TERUG NAAR OVERZICHT
Koel- en vriesdeuren voor geconditioneerde ruimtes
koel- en vriesdeuren h en v profiel
SmartControl

SPECIFICATIES KOEL/VRIESDEUR S 2012 ISO L

Geïsoleerde snelloopdeur voor gekoelde ruimtes tot 4°C

De juiste isolatie heeft de hoogste prioriteit bij energie-efficiënt koelen. De koeldeur S 2012 ISO L is speciaal ontwikkeld voor deze toepassing. De isolatie van deze deur heeft een zeer lage warmteoverdracht en is de juiste keuze voor geconditioneerde ruimtes tot 4°C. Het deurblad is opgebouwd uit 20 mm hoogisolerend polystyreen schuimmateriaal. Deze deur zal beslist bijdragen aan het verlagen van de energiekosten.

≡   Toepassing: frequent gebruikte doorgangen tot 4⁰C

≡   Maximale dagmaatbreedte: 4000 mm

≡   Maximale dagmaathoogte: 4500 mm

≡  Openingssnelheid: max 1,5 m/sec

≡   Sluitsnelheid: 0,5 m/sec

≡   Weerstand tegen wind: klasse 0 (DIN EN 12424)

≡   Besturing: BK150 FUE-1

≡   Bedieningskast: kunststof IP54

≡   Deurblad: de lamellen zijn gevuld met hoogisolerend polystyreen schuimmateriaal van 20 mm dik voor een hoge isolatiewaarde

≡   Noodopening: noodhandslinger met contragewicht. Optioneel: automatische deuropening via een UPS in geval van een stroomstoring.

≡   Isolatiewaarde conform DIN EN 12424: U = 1,2 W/(m2K); op basis van een deurgrootte van 25m2

≡   Staal verzinkte geleiders, optioneel in RVS, met in de zijgeleiding geïntegreerde veiligheidslichtlijst (IP67)

≡   Kleur: RAL7038 Achatgrijs

TERUG NAAR OVERZICHT
Koel- en vriesdeuren voor gekoelde ruimtes

ONZE KLANTEN

Luisteren, sparren en denken in oplossingen. Ons verdiepen in de uitdaging. Het beste willen leveren op het gebied van snelloopdeuren. Weten dat onze producten en services een onderdeel zijn van een cruciaal bedrijfsproces.  Voor deze klanten mochten we het doen. We zijn er trots op.

VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK MAKEN?

Wij streven er naar om altijd een oplossing te bieden die naadloos aansluit bij uw behoeftes. Dat vraagt echter om een gedegen inventarisatie. We maken graag een afspraak!

  UW VOORNAAM *

  UW ACHTERNAAM *

  UW EMAILADRES *

  UW TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?