Project omschrijving

THERMO FISHER SCIENTIFIC

Vriesceldeuren voor geconditioneerde ruimtes

Vriesceldeuren bleken de oplossing bij onze klant Thermo Fisher Scientific. Dit van oorsprong Amerikaanse bedrijf ontwikkeld en distribueert medicijnen. Met meer dan 70.000 medewerkers wereldwijd mogen zij zich rekenen tot een van de grootste spelers. Ook in Nederland zijn er vestigingen. Bij een er van stond men voor een flinke uitdaging waar RAPIDoor voor werd benaderd.

De kwaliteit van het product kwam in gevaar

Er was een probleem met vochttoetreding in de vriescel. Dit had te maken met het feit dat de voorruimte niet geconditioneerd was en de toegangsdeur naar de vriescel een ‘langzame’ deur was. Hierdoor was er een te lange tijd verbinding tussen de koude en warme zone. Er drong veel warme, vochtige lucht de vriescel in. Het gevolg hiervan was dat de verdampers gingen ontvochtigen en daardoor onvoldoende koelden. Gevolg: een oplopende temperatuur waardoor de kwaliteit van het product in gevaar kwam. Voor een bedrijf dat opereert in een markt waar de strengste eisen gelden ten aanzien van diverse normeringen een absoluut onwenselijke situatie.

Geminimaliseerde vochttoetreding

Dit is de meest complexe situatie voor een snelloopdeur. Wij hebben hier onze unieke vriesceldeuren gemonteerd. Aan de buitenzijde was reeds een harde, goed isolerende vrieshefdeur gemonteerd. De door RAPIDoor geleverde vriesceldeur heeft een dubbelwandig deurblad waar middels een ventilator lucht tussen het deurblad wordt geblazen. Hierdoor ontstaat er geen ijsvorming op het deurblad en blijft de snelloopdeur probleemloos functioneren. Door de hoge opening- en sluitsnelheid blijft de deur veel minder lang open. Daarnaast is de vochttoetreding geminimaliseerd en blijft de temperatuur op het vereiste niveau.

PROJECTDETAILS

DATUM

1 januari 2019

KLANT

PROJECTTYPE

 • Snelle vriesdeuren

PROJECTFOTO’S

Project Thermo Fisher-2
Project Thermo Fisher-3
Project Thermo Fisher-1

WILT U MEER WETEN VAN DIT PROJECT?

Ieder project is anders. Vaak zijn er verschillende stakeholders. Elk met hun eigen belangen. Wilt u weten hoe het ons gelukt is om de balans te vinden? Hoe wij met een goede inventarisatie en de juiste oplossing consensus hebben bereikt? We maken graag een afspraak!

  UW VOORNAAM *

  UW ACHTERNAAM *

  UW EMAILADRES *

  UW TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?