Project omschrijving

JUMBO DISTRIBUTIECENTRUM

Snelle vriesceldeuren bleken de oplossing te zijn

Voor het distributiecentrum van Jumbo in Raalte is recentelijk de tweede fase gestart waarbij de ombouw van koel DC naar vries DC wordt gerealiseerd. De huidige buitendeuren zijn niet geschikt voor toepassing in diepvries. Snelle vriesceldeuren van RAPIDoor bleken de oplossing te zijn.

In samenspraak met Jumbo heeft RAPIDoor het logistieke proces bekeken en een oplossing gerealiseerd waarbij de bestaande deuren gehandhaafd konden blijven in combinatie met RAPIDoor snelle vriesceldeuren. Hierdoor is er nu sprake van een sluis achter de bestaande buitendeuren waarbinnen een 0-4°C zone is gerealiseerd. Vanuit deze zone geven de RAPIDoor snelle vriesceldeuren toegang tot de -23°C vriescel.

Automatisering om energiekosten te besparen

Er is tot in detail gesproken over de automatisering hetgeen zich heeft vertaald naar een situatie waarbij beide deuren nooit gelijktijdig open kunnen staan, tenzij er een vrachtwagen voor het laaddock staat. Hierdoor voorkomen we de toetreding van warme, vochtige lucht en wordt de snelle vriesceldeur tijdens het laden en lossen geopend en gesloten.

Met de oplossing van RAPIDoor werd een kapitaalvernietiging voorkomen. Er hoefde immers niet geïnvesteerd te worden in totaal nieuwe buitendeuren. Daarnaast is er nu aantoonbaar sprake van een substantiële besparing op energiekosten en behoren gevaarlijke gladde vloeren tot het verleden.

PROJECTDETAILS

DATUM

1 januari 2019

KLANT

PROJECTTYPE

 • Snelle vriesceldeuren
 • Automatisering van deuren

PROJECTFOTO’S

Snelle vriesdeuren bij Jumbo
Jumbo snelle vriesdeuren van RAPIDoor
RAPIDoor snelle vriesceldeuren bij Jumbo
Jumbo-Klimaatzone-Corridor

WILT U MEER WETEN VAN DIT PROJECT?

Ieder project is anders. Vaak zijn er verschillende stakeholders. Elk met hun eigen belangen. Wilt u weten hoe het ons gelukt is om de balans te vinden? Hoe wij met een goede inventarisatie en de juiste oplossing consensus hebben bereikt? We maken graag een afspraak!

  UW VOORNAAM *

  UW ACHTERNAAM *

  UW EMAILADRES *

  UW TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?